Voeding

Laat ik mezelf voorstellen. Ik ben Paulo Soares. Woon in de randstad met een uitval basis in Portugal. Al mijn hele leven ben ik bezig met mijn gewicht en vitaliteit. Maar wat ik ook probeerde ik behaalde nooit het resultaat waar ik zo naar opzoek was. Ik sportte veel maar lette nooit echt op mijn voeding. Ik dacht energie verbruik dat compenseert al dat eten wel wat ik naar binnen werk. Ik intensifieerde mijn sport activiteiten maar zonder resultaat, vervolgens was ik zo wanhopig dat ik ook supplementen begon te slikken. Dat laatste heeft me bijna het leven gekost!

Door mijn vastberadenheid ben ik me gaan verdiepen in “voeding”. Het begon met sportvoeding omdat ik zeer benieuwd was naar de voeding van topsporters en na tijdje zat ik in de richting van het Paleo en Zone dieet. Bij Paleo en Zone dieet kunnen we stellen dat we terug gaan naar de basis van eten, zoals we dat vroeger deden. We eten mager vlees, vis en eieren gecombineerd met groenten en fruit, noten en zaden, een klein beetje zetmeel maar geen suiker. Los van het wel of niet eten van rijst of melkproducten of het wel of niet meten en wegen van hoeveelheden, ben ik overtuigd dat dit de basis vormt, van een gezonde vitale levensstijl. Omdat er bij het Zone dieet alles gewogen dient te worden ben ik hiermee begonnen. Alle voedingsmiddelen die ik at moest binnen de gestelde Zone proporties blijven. (koolhydraten / eiwit / vet).

Paulo Soares - 2007 - 115Kg
Paulo Soares - 2015 - 85Kg

Het wegen en rekenen koste me wel veel moeite en tijd. MAAR ik had resultaat. Door brood met 90% te minderen verloor ik meteen al 6 kilo in 1 maand. EN daarnaast voelde ik me super energiek. In de plaats van lichamelijk zwakker te worden werd ik juist sterker. Verdween mijn overtollige vet , zat beter in mijn vel en kreeg een energie boost. Door voeding tot je te nemen met veel voedingsstoffen ben je veel sneller verzadigd en is het lastiger om teveel te eten. Ik ben met Paleo 30Kg afgevallen.

Na 8 maanden hoefde ik alle voedingsmiddelen niet meer te wegen omdat ik op gevoel en ervaring wist hoe mijn maaltijden eruit moesten zien. Vandaar uit was de stap naar “Paleo”zeer makkelijk gemaakt. Let wel - bij Paleo draait alles om de kwaliteit van de voedingsmiddelen. Daarnaast worden melkproducten en granen vermeden. Ook worden de hoeveelheden binnen het Paleo dieet niet gemeten en/of afgewogen. Geen maatbekers maar boerenverstand.

Als je tevreden bent met je uiterlijk, je genoeg energie hebt, geen verbetering wilt dan moet je vooral zo daar gaan met wat je nu doet. Als je moeite hebt met gewichtsverlies, je geen energie hebt, je middag dips kent en al zoveel lijnpogingen hebt ondernomen dan is Paleo wellicht iets voor jou.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en geluk. Het is zonde van je tijd en leven om ongelukkig en ontevreden door het leven te gaan. We hebben eigenlijk veel leukere dingen te doen dan ons hiermee bezig te houden.

Voor mij is het inmiddels een gewoonte, ik ben er niet bewust mee bezig. Want als je eenmaal die omslag hebt gemaakt gaat alles vanzelf.

Wat mij is gelukt dat gaat jou ook lukken!!