10-01-2016 door Paulo Soares

Makkelijke gezonde amandelmeel kipfingers

Kipfingers met amandelmeel zijn gemakkelijk en lekker. De kipnuggets worden niet gefrituurd maar in de oven bereid, hier door zijn ze veel minder vet. Maar echt niet minder lekker. Je kunt ze aanpassen naar ieders smaak door zelf met de kruiden te spelen. Ik zet hier het basisrecept neer zoals ik het vaak maak. Combineer met een lekkere salade bij de lunch, of als snack maar natuurlijk ook bij de hoofdmaaltijd.

Prep Tijd
15 min

Kook Tijd
10 min

Totale Tijd
25 min

Ingrediënten
  • 300 g. Kipfilet
  • Verse koriander
  • 1 cup Amandelmeel
  • 2 Eieren
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
Wat heb je nodig
  • Oven
  • Kom
  • Mes
  • Schaal
  • Mixer
  • Bakpapier
Bereiding
  1. Snij de kipfilet in reepjes, verwijder taaie stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  3. Snij de koriander in stukjes en mix met de amandelmeel, paprika en knoflook.
  4. Verspreid deze mix op een lage schaal.
  5. Klop de eieren op door middel van een mixer in een kom.
  6. Haal de kipfingers door het eimengsel en keer een paar keer om.
  7. Haal de kipfingers door de droge mix zodat beide kanten bedekt zijn.
  8. Plaats de gepaneerde kipfingers op de bakplaat met bakpapier.
  9. Schijf de bakplaat in de oven en keer de kipfingers na 5 min. om.
  10. Haal de bakplaat na 10 min.

Nog lekkere kipfingers met amandelmeel over? Je kunt de restjes in een luchtdicht bakje nog goed 2 dagen in de koelkast bewaren. Je zou het de volgende dag kunnen gebruiken in een salade. Neem een gemengde bladsalade, wat tomatenschijfjes en komkommerplakjes en vermeng dit olijfolie. Verdeel de kipfingers in plakjes over de salade. Ideaal om mee te nemen naar het werk of voor een picknick.