03-01-2016 door Paulo Soares

Gezonde zoete aardappelen omelet met Salade

Als je een krachtig ontbijt wilt is dit een serieuze optie, maar dit recept is ook een uitstekend keuze voor je lunch of avondeten. Schil de aardappel en snijd het in zeer dunne plakken met behulp van de slicer (Foto). Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes en dat doe je ook met de paprika. Strooi er voldoende paprikapoeder overheen en laat het rusten. Verhit de kokos olie in een grote koekenpan en fruit alles op een hoog vuurtje 10 minuten. Klop de eieren los met een beetje zout en peper. Snij de flinterdunne kipfilet in stukjes en meng het er doorheen. Giet vervolgens het eimengsel erover. Bak de omelet met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.

Prep Tijd
10 min

Kook Tijd
25 min

Totale Tijd
35 min

Ingrediënten
  • 1 Grote zoete aardappel
  • 1 Ui
  • 1/2 Paprika
  • 3 Eieren
  • Paprikapoeder
  • 50 g. Flinterdunne kipfilet
  • IJsbergsla
  • Komkommer
  • 6 Walnoten
  • Koriander
  • 8 Olijven
  • Olijfolie
  • Feta kaasjes
  • Kokos olie
Wat heb je nodig
  • Grote pan
  • Kom
  • Mes
  • Mixer
Bereiding
  1. Snij de aardappel, ui en paprika in stukjes en bestrooi met paprikapoeder.
  2. Fruit het mengsel op een hoog vuurtje in de kokos olie tot het bruin is.
  3. Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi het over het mengsel, mix alles.
  4. Vuur breng je omlaag en vervolgens giet je het eimengsel erover.
  5. Snij de sla, komkommer, en tomaat in stukjes.
  6. Verrijk de salade met olijven, kaasjes, walnoten, olijfolie en koriander.
  7. Bestrooi de omelet met koriander en eet smakelijk.

Terwijl de omelet aan het bakken is bereid je de salade. Snijd de ijsbergsla in stukjes, de cherry tomaatjes en komkommer in partjes. Verrijk de salade met olijven, feta kaasjes, walnoten, koriander en een flinke eetlepel olijfolie. Snijd koriander in stukjes en strooi die over de omelet.  Serveer er de groene salade bij.