14-07-2014 door Paulo Soares

Praia de Armona Algarve in Portugal

Tijdens de zomer zijn we met het hele gezin inclusief de in Lissabon wonende familie naar de Algarve in Portugal gegaan. Deze keer niet naar het drukke en toeristische Albufeira maar naar een een groep eilanden die meestal onbekend is voor toeristen.. In Portugal zijn ze echter wel bekend. Wat ons meteen beviel is dat je met een veerboot naar het eiland vaart. Hierdoor hebben we uiteindelijk een week lang geen auto gebruikt, wat best wel uitzonderlijk is tegenwoordig. Op het eiland worden geen auto’s gereden wat erg rustgevend is. Deze groep eilanden ligt niet ver van Faro, dus eigenlijk hoef je helemaal geen auto te huren. Bij aankomst werden we warm ontvangen door een echtpaar op leeftijd. Nadat we het huis van binnen hadden bekennen zijn we een rondje gaan maken op het eiland.

Praia de Armona 2014 2

Ik hou van koken, en ben daarom meteen op onderzoek uit gegaan om te kijken wat voor maaltijd ik die zelfde avond nog wilde gaan klaar maken. Het eiland beschikte over een kleine markt waar ik hele mooie Gamba's , zalm en mals vlees kocht. Allemaal voor op de BBQ. Planning is heel belangrijk , daarom kocht ik meteen vers fruit en kwark zodat ik de volgende ochtend in ieder geval een energierijk ontbijt had. Zonder een goed ontbijt loop je achter de feiten aan, en ga je snaaien wat onnodig is. Dus plannen, ook tijdens een vakantie is dit van belang.

Als je alle benodigdheden thuis hebt, is een snelle en gezonde maaltijd geen probleem. Al kon ik niet alles vinden op de markt zoals ik dat graag had gewild, met een beetje creativiteit kom je ver. Ik zelf kwam door het ontbreken van de magere kwark op het idee om Griekse yoghurt te gebruiken in mijn recepten.

De smaken zijn subtiel anders per land. Ik kan je vertellen dat de kwaliteit van het eten me niet is tegen gevallen op dit eiland.

algarve in portugal

Nadat we lekker hadden gegeten tijdens het avondmaal hebben we ons bed opgezocht. Niet te laat omdat we de volgende ochtend fris en energiek van het strand wilden genieten. Ik hou echt van de vroege ochtend, de temperatuur is nog laag en de zonsopgang is fantastisch. Maar natuurlijk niet voordat ik weer een super lekker ontbijtje heb klaar gemaakt. Iedereen is in het huis nog diep in slaap, maar ik ben al heel stilletjes bezig met vers fruit dat ik op de markt heb gehaald.

Als je meer informatie wilt over dit eiland in de streek Algarve in Portugal, laat het mij weten. Doordat het niet zo toeristisch is is het aanbod niet groot van huisjes. Wij hebben een fijne vakantie daar gehad.