17-01-2016 door Paulo Soares

Pompoencake met amandelmeel en walnoten

Verantwoorde tussendoortjes kunnen nog wel eens een probleem zijn. Als je de reclames en supermarkten moet geloven dan zijn tussendoortjes als koekjes en snoepjes de manier om je doel te bereiken.Het zijn gewoon verpakte leugens in gekleurde zakjes. Daarmee ga je het niet redden. De meeste supermarkttussendoortjes zitten alsnog vol geraffineerde suiker en e-nummers. En dat is juist wat je "niet" wilt. De ingrediënten die gebruikt worden zijn lang niet altijd gezond (en vaak zelfs zeer ongezond).
Geef liever de voorkeur aan zelfgemaakte snacks, of snacks zonder enige toevoegingen zoals fruit en groenten.
Pompoencake met amandelmeel en noten is een tussendoortje voor na het ontbijt en voor de lunch. Deze gezonde tussendoortje zal je niet alleen meer energie, vitaliteit en een gezond lichaam geven, maar ze zullen je ook helpen met het verbranden van overtollig vet.

Prep Tijd
5 min

Kook Tijd
65 min

Totale Tijd
70 min

Ingrediënten
  • 1 Pompoen
  • 1 Cup Kokosmeel
  • 2 Cup Amandelmeel
  • 2 Eieren
  • 1 Theelepel Agave syrup
  • 2 Theelepels Vanille extract
  • 2 Theelepels Kaneelpoeder
  • 1/2 Cup Zonnebloempitten
  • 1/2 Cup Walnoten
  • 1 Cup Rozijnen
Wat heb je nodig
  • Oven
  • Kom (2x)
  • Mes
  • Mixer
  • Pureerstaaf/Blender
  • Ovenschaal
  • Cakevorm
  • Lepel
Bereiding
  1. Snij de pompoen door de helft en lepel de zaadjes eruit.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C en plaats de pompoen in een ovenschaal met wat water.
  3. Plaats de ovenschaal in de oven en wacht 40 min. tot de pompoen zacht wordt.
  4. Mix de droge ingrediënten in een kom door elkaar.
  5. Haal de pompoen uit de oven en pureer tot pap met de 2 eieren.
  6. Mix de vanille extract en agave syrup door de puree.
  7. Vervolgens mix je de pompoen puree door de droge ingrediënten in de kom.
  8. Schep vervolgens pompoen puree mix in een cakevorm.
  9. Bak de pompoencake af op 175°C in 35 min.
  10. Laat de pompoencake afkoelen en plaats het in de koelkast voor 3 uur.

Om de pompoen zo zacht mogelijk te maken zodat hij makkelijk in de blender kan moet hij 40 min. in de oven.  Maar als je een snelkookpan thuis hebt ben je in 10 min. klaar.  Terwijl de pompoencake in de oven is kan je alvast alle andere ingrediënten bij elkaar zoeken en mixen. De pompoencake verdeel je in 8 tot 10 stukken.  De pompoencake is makkelijk een week houdbaar in de koelkast. Geniet ervan!

 

Delen mag..
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someonePrint this page